Skab den digitale transformation, der passer virksomheden bedst

Jeg har skrevet dette post i regi af eCapacity – det er publiceret her: http://ecapacity.dk/digital-strategi-og-eksekvering/digital-transformation/

Digitale løsninger er ofte en måde at realisere besparelser gennem procesforbedringer og selvbetjenings-løsninger. Samtidig ses en stigning i, at nye forretningsmæssige muligheder i højere og højere grad skabes gennem kontinuerlig udvikling af nye digitale produkter og services eller ved at indgå i nye teknologiske partnerskaber.

En digital transformationsproces kan variere i omfang og kompleksitet og kan potentielt påvirke alle hjørner af en virksomhed – fra salg og marketing, til indkøb, produktion og logistik til HR og Finans. Derfor forsøger flere og flere virksomheder at organisere sig, således at rammerne er på plads til at udnytte de digitale muligheder optimalt.

En succesfuld transformation, uanset omfang og kompleksitet, kræver ofte involvering af mange parter, og derfor opfattes det ofte som en stor og overskuelig opgave, som det er svært at få taget hul på, for hvor skal man starte? Og i hvilken rækkefølge? Og skal man virkelig transformere alle virksomhedens processer samtidigt eller går det an at tage et skridt ad gangen?

Et skridt ad gangen

Hos eCapacity hjælper vi vores kunder med at prioritere dét område i virksomhedens ’operating model’, der har størst gevinst af en digital transformation. Vi hjælper med at få udarbejdet en handlingsplan, der både er attraktiv men også realistisk. Det gør vi ofte ved sammen med kunden at identificere et pilotområde, hvor en digital transformationsproces kan prøves af i et kontrolleret miljø, der giver alle mulighed for at lære af og reflektere ift. det videre forløb.

Vi bistår vores kunder med at håndtere muligheder og udfordringer undervejs i processen.

Digital transformation er et fælles ansvar

Organisering og governance af digitale initiativer og kanaler er en tilbagevendende udfordring for mange virksomheder. Hvad enten man gør det via centraliseret ledelse i form af en CDO, distribueret på tværs af organisationen eller i specialiserede teams, er det en opgave, der påvirker hele organisationen.

Det kræver dels hele topledelsens udelte fokus og opbakning, dels udformning af en klar strategi og dels opfølgning på fælles digitale KPI’er på tværs af lederlag. Der er disse disse ting tilsammen, der i sidste ende er forudsætningen for en succesfuld digital gevinstrealisering.

Vi bistår vores kunder i at finde den rette digitale organisering samt i udarbejdelsen af KPI’er, der kan fungere som rettesnor i transformationsprocessen.

Digital diversitet skal vendes til en styrke

Hos eCapacity er vi opmærksomme på, at en virksomhed består af mange forskelligt rettede syn på de fremadstormende digitale muligheder:

 • De digitale dinosaurer – der stadig ser digitale aktiviteter som et appendiks til den traditionelle forretning
 • De digitale immigranter – der gradvist har tillært sig at forstå og bruge digital teknologi
 • De digitale ledere – der kan tænke og agere digitalt med lukkede øjne
 • De digital indfødte – der er født i den digitale tidsalder og er ultimative i deres krav til teknologiske muligheder

Vi rådgiver og bistår vores kunder i planlægning og eksekvering af en transformationsproces, der udnytter de styrker, som det enkelte syn repræsenterer.

Måden vi arbejder på:

 • Tæt samarbejde med virksomhedens ledelse – typisk direktion eller bestyrelse – for at sikre topledelsens udelte fokus og opbakning
 • Et stærkt team af management-konsulenter, der alle har praktisk erfaring med digital ledelse fra større danske virksomheder
 • Struktureret tilgang med udgangspunkt i afprøvet metode og praksis
 • Forankring i organisationen hos de ledere og medarbejdere som skal udvikle og vedligeholde de digitale rammer, og samtidig løbende have øje for nye digitale muligheder.

Relevant for dig eller din virksomhed?

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvor vi kan tale mere om jeres digitale transformation.

Reklamer
Lagt i Digital Trasformation
One comment on “Skab den digitale transformation, der passer virksomheden bedst
 1. […] 1994. Så jeg er vel det, som man kalder en gammel rotte i faget. Men jeg er også det, som i en tidligere artikel her på bloggen betegner som en ‘Digital Immigrant’ – én, der gradvist har […]

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Arkiver
Kategorier
Follow digitalchange on WordPress.com
%d bloggers like this: